„Alimente”-minune care te fac sa te simti bine

alimente sanatoase 2Pentru ca tot ne interesam cum sa facem sa fim mai fericiti, mai sanatosi si sa ne bucuram din ce in ce mai mult si mai bine de viata noastra, iata cateva „alimente” minune pe care e musai sa le ai pe-aproape.

Te gandesti deja la alunele crude, fructele uscate si semintele de canepa din frigider? Super! Diseara iti poti prepara rapid cateva bomboane sanatoase de tip raw vegan. Chiar sunt delicioase 🙂 Sau, cheama un prieten si experiementati impreuna 🙂

Lucrurile la care ma voi referi mai departe sunt la indemana noastra. Si, chiar daca ai ales o alimentatie sanatoasa si practici si sport, cu atat mai bine. Doar ca acestea nu sunt decat o parte din noi. Si nu sunt suficiente pentru a ne desfasura rolurile pe scena vietii. Poti sa mananci sanatos si sa te simti singur, poti sa faci sport si sa nu te imbratiseze cineva, poti sa citesti lucruri „inaltatoare”, dar sa nu ai cu cine schimba o vorba de suflet sau un sarut. Tine de alegerile noastre. Cum alegem sa traim. Azi si aici. Tine de alegerile noastre sa intrebam ceva ce ne tot framanta. Tine de noi sa nu ne mai imaginam ca cel de langa noi ar putea citi ceea ce gandim si ne imaginam noi. Tine de noi sa ne jucam rolul de profesionist si sa nu uitam ca avem si rolul de mama / tata, de prieten(a), de femeie / barbat etc. Tine de noi sa ne facem curatenie in „camara” sufletului si sa pastram cat mai multe „alimente” care ne ajuta sa ne pastram zambetul, bucuria, pofta de viata etc.

Prietenii, cei care ne spun si de bine si de ne-bine. Cei care nu ne judeca si incearca sa inteleaga si ranile noastre, dar si bucuria noastra. Cei care iti ofera un sfat care te ajuta sa mergi mai departe atunci cand nu mai vezi nicio iesire. Asa cum si tu, prieten(a), intelegi si nu il judeci pe cel prieten tie.

O muzica buna, peste zi, seara inainte de culcare, in fundal, in timp ce faci ceva. Sa te insoteasca si sa te faca sa fredonezi, sa faci cateva miscari de dans.

O atmosfera faina la job, colegi, proiecte etc. Cauta acel frumos de la job. Nu exista job perfect, dar, cu siguranta, poti gasi cateva lucruri faine si iti poti spune, yep, ma simt bine cand ma trezesc dimineata si ma pornesc spre job. Si tu esti parte din aceasta atmosfera.

Sa iti placa ce faci, sa gasesti bucurie in ceea ce mesteresti, fie ca afli lucruri noi, fie ca devii creativ in cele de rutina… care sunt acele lucruri care iti fac cu adevarat placere? Unde poti contribui tu sa faci lucrurile mai faine decat sunt? etc. Si… sa incercam lucruri noi.

Sa ne iubim copiii neconditionat. Poate ca acesta este singurul trebuie din viata noastra: aceasta iubire trebuie sa fie neconditionata. Copiii au nevoie de iubirea parintilor pentru a creste frumos si pentru a deveni adulti echilibrati si sanatosi. Un copil trebuie iubit pentru cum este el. Nu inchidem robinetul de iubire cand nu e ascultator, cand nu ia note bune, cand nu face ce ii spunem noi, cand … . Si clar nu are nici o legatura cu „motivarea” sa ii jignim copiii, sa ii umilim, sa radem de ei, sa le spunem ca nu se pricep si nu sunt buni de nimic, sa ii comparam etc.

Sa fim sanatosi. Si sa facem ceva, in mod consecvent pentru sanatatea noastra. Nu doar sa ne facem planuri si sa ne tot spunem: o sa … . Mai ales ca, deh…, nu intinerim si este nevoie sa ne sustinem organismul mai mult si mai des peste aceasta trecere a timpului. Si somnul ar trebui sa il includem aici, pentru ca din dorinta de a trai mai repede si mai mult, tendinta este sa ne sugrumam somnul si asa chinuit de ganduri, griji si de cafeina de peste zi.

Sa facem ceva pentru altii. Stiu ca asta ne „aprinde” cumva in timpul Sarbatorilor de iarna. Dar, ce-ar fi sa facem asta mai des, mai consecvent, mai cu angajament? Sa ajutam, sa stergem lacrima cuiva, sa dam cuiva motive sa zambeasca, sa incurajam.

Sa nu judecam. Pe nimeni.

Sa nu adormim suparati. Si… sa multumim pentru ceva de peste zi. Sa ne bucuram de ceea ce avem si sa fim recunoscatori.

Leave a Reply