Assessment & Development Centre

assessment

Asist la discutii despre Assessment, despre valoarea acestuia, despre experienta oamenilor evaluati, despre cum sunt folosite rezultatele etc. Perspectivele difera: daca vorbeste un consultant extern (care numai asta a facut de-a lungul timpului) vs. daca vorbeste un consultant / angajat al unei organizatii; daca vorbeste un manager vs. daca vorbeste un anagajat; daca vorbeste cineva “angajat” (engaged) si doritor de self-development vs. daca vorbeste cineva “fortat de imprejurari” sa intre intr-un assessment etc. Intr-adevar, nimeni – indiferent de „barca” in care se afla vorbitorul-consultant – nu contesta valoarea acestui tip de evaluare / indiferent de metodologia folosita. La fel cum nimeni nu pune la indoiala investitia generoasa a unei organizatii pentru acest gen de initiativa.

De cele mai multe ori, sensul discutiei este sensibil influentat de vorbitorul-consultant: Sustinem un AC&DC intern sau un AC&DC extern? Luam decizia doar fiindu-ne fortata mana de constrangerile bugetare? (negociem la sange cu furnizorii pana reduc costurile, pana “taie” din exerctii sau din rapoartele de feedback, renuntam la AC&DC etc.; Luam decizia in functie de propria noastra experienta vis-a-vis de acest tip de evaluare / sau de ce am auzit de la altii?

Personal, acest gen de intrebari le consider de suprafata. Iar atunci cand un client ma intreaba despre AC&DC, abordez diferit lucrurile. Faptul ca am fost intr-o „barca” organizationala si am experimentat din plin un astfel de proces intern, faptul ca sunt intr-o „barca” antreprenoriala, alaturi de alti consultanti care numai asta fac, ma face sa intru si in alti papuci. Fiecare organizatie este unica, precum un organism viu, iar solutia aleasa trebuie sa ii fie potrivita, unica, croita si stilizata pe masura.

Leave a Reply