Cea mai buna varianta a ta

cea mai buna varianta a taCred ca fiecare ne dorim sa devenim cea mai buna varianta a noastra atat in plan personal cat si in plan profesional. Nu pot sa spun ca una este mai buna, mai importanta decat cealalta, desi, uneori, plasam pe un plan secund familia pentru a cladi cariera, desi facem una si tanjim dupa cealalta.

Ca si tine, am tot avut momente in viata sau zile cand m-am simtit pe val, cu high energy (pe ritmul cantecului lui Evelyn Thomas), fie la job cand reuseam pe o pozite noua si dorita, fie cu un proiect, fie prin recunoasterea meritelor, fie intr-o echipa super, fie facand un client multumit etc., fie in viata personala cand pur si simplu pluteam din diferite motive (indragosteala, look nou, o sesiune epuizanta la sala de fitness, experiente adunate de prin calatorii, experienta de parinte etc.). Stii tu, acele momente in care faci lucrurile cu pasiune, cu drag, cand te simti cu toata fiinta ta bine, impacat, … bun, frumos si desptept. Acele momente pe care ai vrea sa ramana suspendate in timp. … Sunt sigura ca si tu ai trait astfel de momente. Astea sunt momente de intensitate maxima, dar, practic, zi de zi avem ocazia sa exersam si sa constientizam ca fiecare zi ne imbogateste pe noi, prin experientele pe care le traim, prin gandurile pe care le avem.

Nu de putine ori, pe traseul vietii m-am ocupat de multe alte proiecte, am investit timp si energie in activitati, in munca, in relatii (bune si frumoase, toxice, de bifa… toata gama), mi-am impins limitele si m-am luptat cu autolimitarile mele, am tot demonstrat cu consecventa, crezand ca voi „creste” by default, de la un an la altul, dar mai ales ca voi creste precum Fat Frumos intr-un an cat altii in sapte. Apoi, am inceput sa inteleg ca si eu sunt proiectul in care imi doresc sa investesc timp si energie. Iar daca avem copii, cu atat mai mult este nevoie sa investim in noi insine: sa ne dorim sa fim persoane mai bune, sa invatam si sa ne jucam rolul de mama / tata asa cum poate l-am citit prin carti sau l-am aflat de pe la seminariile de parenting, sa fim modele in viata copiilor nostri.

Nu cred in retete. Viata fiecaruia este unica, de aceea nici nu iti fac o lista cu x pasi de urmat. Lasa la o parte orice astfel de articol. Fa-ti propria ta lista: de la a manca un mar in fiecare zi, a merge pe jos 10 minute, a multumi celor din jur pentru ceea ce fac, a avea un gand bun pentru cineva, a lasa telefonul la o parte cand te intalnesti cu cineva, pana la a medita sub un copac, gasi un coach, schimba stil de viata etc. Si fa ceea ce iti place tie si ceea ce crezi tu. Sunt sigura ca ai ajuns deja la ceva intelepciune, ca ai adunat experiente de viata, ca ai avut parte pe traseul de viata si de oameni care te-au impins spre mai bine, dar si spre mai rau. Asa ca tu stii cel mai bine de ce ai nevoie.

In loc de concluzii: Acorda(-ti) atentie. Tie, in primul rand. Apoi, incearca sa ii intelegi pe cei din jurul tau. Prin intelegerea altora, vei gasi o mai buna intelegere a ta. Schimbarea este graduala. Nu te astepta sa se intample ca si cum ai imbraca o haina noua sau, peste noapte, dupa mutarea intr-un alt job sau alt oras. Schimbarea vine din interior si, de cele mai multe ori, se intampla in perioade „grele”, cand totul pare a merge pe dos. Cat despre timp? Hm… nimeni nu are timp. Si nu lipseste timpul. Doar ca il gestionam prost. Daca te ajuta o planificare, un task, un reminder foloseste-le pentru a nu neglija un timp pe care il poti folosi pentru tine. Si… sa crezi in tine!

Leave a Reply