Intotdeauna costa mai mult…

…sa puneti lucrurile in ordine decat sa le faceti in ordine

Haideti sa ne intoarcem la experientele de acasa. Incearca sa iti amintesti, sau sa iti imaginezi ca ai achizitionat un apartament, sau ai terminat de construit casa la care ai tot visat ceva ani. Inainte sa te muti in apartament sau in casa, incepi sa te gandesti la cum vrei sa arate, intrebi in dreapta si in stanga, te uiti pe cataloage, evaluezi costurile, incepi sa masori (de gresie, faianta, parchet etc.), sa „negociezi” cu partenerul culorile, stilul ravnit, peste tot unde te uiti iti vin alte idei si alte idei, intrebi de mesteri, tip de tevi, de instalatii electrice montate sau nu pe sub parchet, sa studiezi despre sistemul de incalzire, sistemul de izolare, sa cauti instalatori, zugravi etc. … Si cate si mai cate nu sunt de facut: liste peste liste, ajustari, reajustari, discutii si spor la treaba!

Dupa ce te vezi cu casa pusa la punct, mobilata, cu camara si dulapurile pline, incepi sa iti tragi sufletul. Te uiti si iti spui: asta imi place, hm…, daca as lua-o de la capat as face asa si nu asa etc. Iar anii trec.

Ce ar fi daca in fiecare an aproape ca ai trece prin experienta unei renovari a aparatamentului / casei tale? … sa intrebi in dreapta si in stanga, sa te uiti pe cataloage, sa evaluezi costurile, sa incepi sa masori (de gresie, faianta, parchet etc.), sa „negociezi” cu partenerul culorile, stilul ravnit, peste tot unde te uiti iti vin alte idei si alte idei, sa intrebi de mesteri, tip de tevi, de instalatii electrice montate sau nu pe sub parchet, sa studiezi despre sistemul de incalzire, sistemul de izolare, sa cauti instalatori, zugravi etc.

… si cand te gandesti ca in unele organizatii, in fiecare an – un nou program de dezvoltare, alte kick off-uri, alte wow-uri smulse, alt hei rup. Tu ce crezi?

Leave a Reply