Talent update

Studiile arata o investitie in crestere in talent management din partea organizatiilor, dar noi provocari vor face managementul flexibil in 2012 si in anii care vor urma.

The Fifth Annual Talent Management Study by Knowledge Infusion and HR Executive ne pune la dispozitie cateva date:

  • Aproape jumatate dintre respondenti sunt in cautarea de a aduce mai multi oameni.
  • Aproape doi din trei indica faptul ca au probleme in a completa openning-urile, deoarece nu pot gasi candidatii potriviti, fie ei interni sau externi.
  • Si numai unul din trei indica faptul ca este usor sa gasesti si sa pastrezi oamenii pentru multe locuri de munca.

Exista multe motive pentru acest lucru. Un motiv este faptul ca in aceasta economie in schimbare s-a produs o cerere de competente noi si de specialitate, pentru care cele mai multe organizatii si institutii academice nu s-au pregatit in mod adecvat. Un alt motiv este faptul ca organizatiile au devenit din ce in ce mai prudente in a aduce oameni „in barca”. Managerii angajatori, cu bugete limitate, au capatat o aversiune fata de risc si sunt mult mai prudenti atunci cand definesc tipurile de aptitudini si experiente de care au nevoie pentru ocuparea posturilor. In acelasi timp, HR-ul care sprijina managerii angajatori este invadat de aplicatiile candidatilor – mare parte dintre acestia nefiind potriviti pentru openningurile respective -, ajungand sa caute acul in carul cu fan.

In privinta investitiilor in services & technology – pentru ca organizatiile sa devina mai agile ar trebui sa sprijine mobilitatea laterala si de dezvoltare a skillurilor angajatilor existenti. Avand in vedere ca respondentii sunt mai putin optimisti cu privire la compensation management, probabil se vor orienta spre dezvoltare si mobilitate ca fiind esentiale in strategia de retentie.

Bineinteles exista riscuri semnificative asociate investitiei in talent management. Atenuarea acestor riscuri incepe cu o strategie clar articulata – ceea ce mai bine de o jumatate dintre respondenti – se arata in studiu – nu o au.

Imaginea urmatoare arata unele dintre provocarile in talent management.

Provocarea 1 – Managerii nostri nu stiu cum sa gestioneze oamenii

Provocarea 2 – Procesele noastre de talent management sunt ineficiente sau invechite

Provocarea 3 – Nu avem date pentru a ne spune cum ar trebui gestionat talentul

Provocarea 4 – Nu avem bani sa investim in talent management

Provocarea 5 – Nu avem o tehnologie pentru acest proces

Provocarea 6 – Multi dintre reprezentantii de HR nu sunt echipati corespunzator sa ofere consultanta in aceasta zona

Pentru fiecare dintre aceste provocari exista solutiii. Importanta este „aplecarea” pe acest subiect, intelegerea impactului existentei / non existentei un astfel de proces la nivel de organizatie, conturarea imaginii „how does successful look like” in organizatia voastra, provocarea mindsetului privind practicile legate de resursele umane in organizatie etc.

Leave a Reply